Julebelysning 2011

 

De første tanker omkring julen 2011

Julebelysning

De fleste ser frem til julen som årets bedste og hyggeligste højtid. Det gælder også lampeproducenter og –designere, som allerede er godt i gang med julebelysningen anno 2011. Men hvad bliver trendsættende for julens belysning netop i år? Julen er en tid, hvor traditioner er i højsædet, og hvor alt gerne skal være helt ligesom, det plejer. Derfor har der altid været en rød tråd i julebelysningen gennem årene – en rød tråd ved navn HYGGE! Julen er nemlig den tid, hvor vi danskere hygger os allermest, og det skal gerne afspejles i den belysning, vi vælger at pynte vores hjem med i december måned. Samtidig må det gerne være lidt moderne og følge med tidens trend. I 2011 bliver de altafgørende nøgleord netop HYGGE, VARME og ENKELTHED. Efter nogle hårde år med finanskrise, tragedier og krig har vi brug for noget ekstra at samle os om, og hvilken bedre anledning er der til det end julen?

Lin Utzon og LED

Designeren Lin Utzon lancerede sidste år et smukt og dekorativt glashjerte med batterilys til at hænge op. Utzon har en stor forkærlighed for lys, hvilket også giver sig til kende i hendes julepynt. Hjerterne har et meget enkelt look i enten guld eller sølv, og designet læner sig op ad det romantiske. I sit design benytter hun sig af LED-lys, der har vundet større og større indpas, efter de er kommet på markedet.  De bruger meget lidt strøm ad gangen og har en langt længere levetid end de tidligere løsninger. Dog kan det være irriterende med den lille batteriboks, som man skal bruge værktøj for at åbne, men det skal sikre, at børnene ikke får fingre i batteriforsyningen. Desuden er det en dejlig nem løsning, hvor man slipper for lange ledninger og stikkontakter.

Ny generation af stearinlys

2011 byder også på en helt nye generation af batteridrevne stearinlys. Der har tidligere været stearinlys look-a-likes på markedet, men ikke i en sådan kvalitet, at de har kunnet nærme sig den hygge, et ægte stearinlys kan skabe. Det bliver der dog lavet om på nu! Blandt andet har virksomheden Sompex lavet en række vokslys med LED, der er utrolig livagtige og meget troværdige. Der er desuden timer på, så det er muligt at tænde for dem en aften uden at skulle bekymre sig om at huske at slukke dem, inden man går i seng. Blot man har sat timeren til. De fås i flere forskellige farver og størrelser, så der er mulighed for at kombinere dem i juledekorationerne. De er også meget anvendelige i store stager, lanterner, snelygter mm. De kan også med stor fordel bruges på de unges værelser, så man slipper for at bekymre sig om risikoen for brand eller andre ulykker. Det er altså ren julehygge for alle os, der elsker hyggen ved stearinlys, men som gerne vil undgå os og lugt.

Fortsættelse følger…

Jeg undersøger fortsat de nye tendenser, der kommer inden for julebelysning i 2011, og dette bliver formentlig ikke mit sidste indlæg om emnet. Belysning er blevet en stor del af julepyntet i mange danske hjem, så det er også et emne, der optager mange. Jeg vender snarest tilbage med lidt mere om det julebelysning, vi kan forvente at se i december! :)

Nyhed kære læsere

Så er det officielt jeg er blevet gæsteblogger på www.medicinering.dk – her skal jeg skrive om sundhed og trivsel. Så udover denne blog får jeg også lov til at skrive noget fedt om at holde sig i form, passe på stress og kan suge til mig af masser af god viden vedrørende medicinering. Jubii…