Lidt mere nyt om julebelysning i 2011!

Lidt flere tanker omkring julebelysningen anno 2011

I sidste uge lavede jeg et indlæg, der skulle giver Jer et indblik i, hvad vi blandt andet kan forvente at se som året julebelysning i 2011. Jeg lovede også, at endnu et indlæg ville følge (måske endda flere?), når jeg havde lavet lidt mere research på emnet. Nu har jeg læst på lektien, og her kommer det sidste nye om julebelysningen.

De populære LED-lys

I mit første indlæg skrev jeg om de nye vokslys og Lin Utzons Julehjerter, der alle brugte LED-lys. Ét er helt sikkert, at disse vil vi helt sikkert se meget mere til blandt julebelysningen i år. Det er en fin løsning, og jeg ser med glæder frem til at flere og flere producenter vil gøre brug af den. Vi kommer til at se LED-lys i lyskæderne, hvor der i år vil komme mange frem med små figurer, der især henvender sig til den yngre generation. Selvfølgelig vil vi også opleve de klassiske lyskæder både til indendørs og udendørs brug – og de lidt nyere varianter som nettet og istapperne, der gør det nemmere at dekorere haven.

Endnu en genganger

Isbjørnen fra Sirius, som vi kender fra 2010, vil også dukke op i butikkerne i år. Dog i flere størrelser og i en del forskellige udgaver. Sidste år nåede vi vist lige at stifte bekendtskab med en pingvin og en bamse i noget nær samme stil. De er en del af den mere moderne julepynt, som også kommer frem nu til jul. Det lidt mere skarpe blå og klare lys kommer også som en kontrast til det mere traditionelle varme gule, røde og grønne lys. Det er en lidt mere kølig, men utrolig smuk dekoration, der er tydelig at se udefra. Juletræer vil også vinde sit indpas i butikkerne i år. Det bliver dog i en noget anden kvalitet, end der tidligere har været på markedet. Nu vil de også kunne fås i stort set alle størrelser – helt op til 180 cm! Juletræer er en af de gamle traditioner, der skaber hygge hos både unge og gamle, og nu er der også en udgave, hvor allergikere også kan få glæde af traditionen.

2011 – En jul med traditioner

Julebelysningen 2011 bliver altså præget af hygge og traditioner med et par enkle strejf af nye idéer. Ellers bliver det blot en videreudvikling af de ting, vi allerede kender fra de foregående år. Men det er jo en del af julen, at vi holder os til traditionerne og hyggen ved dem. Sådan har det altid været – og sådan vil det altid være. Det var det, jeg kunne opstøve af nyheder omkring trenden indenfor julebelysning i 2011. Jeg lover selvfølgelig, at hvis der kommer mere relevant nyt, vil jeg skrive endnu et oplæg. I er også mere end velkomne til at komme med Jeres bud eller viden omkring det! Just bring it on J