Nyskabende og genial børnelampe

Gennem tiden er der blevet designet et hav af smarte, søde og sjove lamper til børneværelset, der på hver sin måde har fanget børnenes opmærksomhed og interesse. Ligesom alt andet man kan købe til børn, er det svært at finde noget, som børnene ønsker at have med gennem hele deres opvækst. De fleste forældre kan vist nikke genkendende til, at først er Peter Plys favoritten, så fra den ene dag til den anden skal alt være lyserødt, og så pludselig er lyserødt barnligt, og nu er det så Bratz eller heste, der skal pynte værelset. Som forælder kan det være svært at følge med barnets sommetider hurtige interesseskift, for hvad er det, der er in lige nu?

Problem solved

Den danske designer og nytænker Frank Kerdil har imidlertid løst problemet. Han har nemlig designet en børnelampe for firmaet Dyberg-Larsen, som kan følge barnet gennem hele opvæksten – og faktisk også videre i livet, hvorfor den også har fået navnet: ”Follow Your Age”. Det er en såkaldt ”saml-selv” lampe, som ifølge firmaet kan samles på blot 11 minutter. Det er en loftslampe eller pendel, som består af en masse blade, hvori man selv kan vælge, hvad man vil sætte i. Der medfølger illustrationer med børnemotiver, som man kan benytter. Ellers er det kun fantasien, der sætter grænser. Den kan pyntes med fotos, tegninger, billeder af heste, biler, Bratz, Peter Plys eller dét, der lige netop nu er ”in” hos barnet. På den måde kan man hele tiden designe lampen, så den passer til barnets skiftende interesser. Den koster 999,-, så det er også en børnelampe i den lidt dyrere ende, men da den ikke behøves at udskiftes, når barnets interesser bliver det, så er det en god investering.

Manden bag lampen

Manden bag den populære børnelampe er Frank Kerdil, der er kendt for at være nytænkende, og hans motto er: Når mere af det samme ikke er nok! Han har vundet flere store priser for sit unikke og nyskabende design, og hans mange idéer rummer ikke kun lamper, men strækker sig også over andre spændende indretningsobjekter. Han er især kendt for sine Pineapple lamper, der er baggrunden for tilblivelsen af Follow Your Age lampen. Her findes også den kendte Magasin lampe, der så at sige, er ”moderen” til børnelampen. Den fungerer efter samme koncept, hvor man selv kan designe indholdet i lampens blade og udskifte det, så den altid passer til indretning, humør og tidens trend. Dét, at man selv står for lampens design, gør den utrolig personlig, og derfor bliver det netop en lampe, der vil følge én resten af livet.