Sådan løser du problemer med spisebordslampen

Har man et bord med udtræk, eller er det nødvendigt at flytte eller omrokere bordet, når der kommer gæster, så oplever de fleste ofte problemer med, at spisebordslampen hænger midt i rummet, for højt eller for lavt eller skævt i forhold til bordets nye, midlertidige placering. Det er super irriterende, da man går ind i lampen, lyset ikke spreder sig over hele bordet, eller forhindrer to personer i at se hinanden hen over bordet. Heldigvis er det et problem, der er utrolig let at løse, og faktisk findes der flere forskellige løsninger.

Køb en lampe med hæve/sænke funktion

Når du kigger spisebordslampe eller pendel, er det en god idé at finde en med indbygget hæve/sænke funktion. Det gør det nemlig nemt at indstille højden på lampen efter behov. Findes din yndlingslampe ikke med denne funktion, kan du nemt købe en ledningsforkorter til billige penge. De fås i alle mulige farver og afskygninger og er ganske enkelt en lille fiks anordning, der sættes på ledningen, og herpå kan man rulle ledningen op for at hæve lampen.

Skinne eller kroge i loftet

Der findes også flere løsning, hvis du oplever problemer med, at lampen hænger uhensigtsmæssigt i rummet, hvis bordet flyttes eller udtrækket benyttes. Det er i dag muligt at købe en skinne, der kan monteres i loftet. På den måde kan lampen let trækkes frem og tilbage i en lige linje. Det er især fordelagtigt, hvis man har et bord med udtræk, da lampen kan flyttes hen midt over bordet – uanset hvor langt det bliver. Kan den ønskede lampe ikke kombineres med en skinne (problemet ses ofte ved lysekroner), er det muligt at sætte flere kroge i loftet. Således kan man nemt flytte lysekronen fra krog til krog alt efter, hvilken position, som egner sig bedst i den pågældende situation.

Oplever du andre udfordringer med din spisebordslampe, er du mere end velkommen til at stille spørgsmål eller skrive efter et godt råd.