Solcellelamper – det nye sort!

Når man taler om det nyeste inden for lampemode – og især i forbindelse med udendørsbelysning, så er der én ting, man ikke kan komme udenom. Mange vil formentlig tro, det drejer sig om LED. Det er også et meget godt bud, men i dette tilfælde ikke det helt rigtige. Det drejer sig nemlig om solcellelamper. Det er blevet det nye sort og spås til få en stor rolle for fremtidens udendørslamper.

Spar på energien, men ikke på designet!

Rigtig mange producenter er begyndt at lave disse smarte udendørslamper, der er drevet af solenergi. Det er en nem måde at spare på strømmen – og ikke mindst på elregningen. De står nemlig og oplader i dagslyset og samler energi til at kunne lyse om aftenen. Det kræver ikke mere end dagslys, før lamperne kan samle energi til at lyse. På den måde undgår man nemt at bruge mange penge på kWh ved at lade den udendørs belysning brænde hele natten. Desuden er de fleste af denne type lamper til at komme i nærheden til en ret billig pris.

Eglo er blandt de hotteste navne

Blandt de producenter, der har gjort sig inden for den solcellelamper, hører Eglo. De er kendt for at være på forkant med moden – både design og teknologi, og det viser sig også at holde stik her. De har allerede sendt et helt katalog på gaden fyldt op med udendørslamper – alle baseret på den nyeste solcelleteknologi. De har alt lige fra de mere diskrete og enkle designs, der kan bruges i indkørslen eller i bedet til de mere søde, sjove og fine figurer og skulpturer til terrassen, haven eller ved hoveddøren. På billederne her kan du se to af deres lamper, der er ret populære. Eglo holder desuden prisen på et niveau, så stort set enhver pengepung kan være med – og så kræver de ingen installation.

Billederne er venligst udlånt af mobilcenter midt i Viborg.