TYSK NYHED – Interioricity!

En af de hotteste nyheder for tiden er kommet fra den tyske producent Zwei21. Producenten er i sig selv også ny i lampeverdenen, både i Tyskland og resten af verden. Derfor har deres nyeste påfund, Interioricity, heller ikke nået sit helt store gennembrud – endnu! Men med de muligheder, der ligger gemt i den, vil den højst sandsynligt blive et stort hit blandt designelskere og teknologifans i hele verdenen.

Interioricity – funktionalitet og design i én pakke!

Designet er langt fra så kompliceret som navnet. Det er tværtimod holdt meget enkelt i en smuk kombination af kobber og sorte tekstilledninger. Det er Jasmin Kastner og Marc Joschko, der har fået idéen til lampen og fået den ført ud i virkeligheden. Hensigten er at undgå det velkendte virvar af ledninger og stikdåser, som tit opstår på skrivebordet. Interioricity giver mulighed for at have hele tre stikdåser, der kan kombineres med LED læselampe eller plugs. Det betyder, at den kan bruges som skrivebordslampe samtidig med, at man har hele to frie stik til fx computeren og telefonen.

En ny epoke

Selvom Interioricity endnu ikke for alvor er slået igennem på verdensplan, så er den dog et godt billede på, hvad vi kan forvente af lampedesigns fremover. Det er nemlig denne fine kombination af funktionalitet og design, der for designere og producenter er svær at ramme, men som tiden og brugerne kræver. Vi har allerede set det inden for andre brancher som fx computere og telefoni, hvor Apple har lagt sig i front med lækre designs og stor funktionalitet. Tidligere har det for mange designere/producenter været uhyre svær at finde en balance mellem netop de to ting, der i en lang årrække har syntes uforlignelige. Så vi har bestemt noget at se frem til de kommende år!