Vågn op med mere energi!

Selvom det lige nu er sommer, og solen formentlig er stået op, når man skal ud af fjerene, så kan vi ikke komme uden om, at dagene bliver kortere og kortere, og dermed er det kun et spørgsmål om tid, førend det igen er mørkt om morgenen. Netop mørket gør det svært for mange at komme op af sengen og ikke mindst at føle sig frisk og fyldt med energi. Men takket være Philips er det nu muligt at vågne op til solopgang og lyden af fuglefløjt – eller et blidt, brusende hav, så den forestående dag kan mødes med ny energi – hver eneste dag.

Det såkaldte Wake Up Light

Det drejer sig om de såkaldte Wake-Up Light, som er produceret af Philips. Det er i al sin enkelthed et vækkeur, som indstilles som et helt almindeligt vækkeur. Det adskiller sig dog ved at være forsynet med en lampe. En halv time, inden vækkeuret ringer, begynder denne lampe langsomt at udsende et svagt lys, der så vil tage til i styrke i takt med, at tiden nærmer sig til, at du skal op. Når klokkeslættet, som du har indstillet, indtræffer, vækkes du af et behageligt signal af fx fugle, hav eller rindende vand.

Mere energi

Udover, at det er en særdeles blid og behagelig måde at blive vækket på, så giver Wake Up Light også mere energi. Det skyldes nemlig, at lyset langsomt trænger ind bag øjenlågene og sender signal til hjernen om at øge produktionen stoffet kortisol, som er et energihormon. På den måde vil kroppen efter en halv time have frigivet tilstrækkeligt med energihormon til, at du vil have mere energi og være mere frisk. Philips har lavet disse vækkeure i forskellige modeller, der varierer i forskellige muligheder og indstillinger – alt efter størrelse, lysstyrke, valg af vækketoner og lignende, og de varierer i priser fra ca. 700 til 1.500 kr.